måndag 10 mars 2014

Blåbär- och hallonpaj

Bakverk nr 3 av 22 i Hela Sösdala Bakar 2013. (Finns på sidan 25)


Blåbär- och hallonpaj
Recept och paj inlämnat av Ljud & Ljus Kontakten, Mattias Andersson
SösdalaPajskal:
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk strösocker
125 g smör

Fyllning:
250 gram blåbär
250 gram hallon
Ca 1 dl socker (beroende på hur söta bären är)

* Mixa mjöl, socker och smör till en deg.
* Tryck ut degen i pajformen.
* Förgrädda skalet i 200 grader i ca 10 minuter.

* Häll i hallonen, blåbären och socker.
* Grädda pajen i 175 grader i ca 20 min.
* Serveras helst med vaniljglass


Nu är det bara 19 bakverk kvar att testbaka i Hela Sösdala Bakar 2013