söndag 22 juni 2014

Midsommarmat i superbudget variant

Midsommarmat, vad gott!!!

Det är ju något visst med nypotatis, gräddfil, gräslök samt jordgubbar till midsommar. Fast i år var vi inte hemma. I år hade vi fått ett erbjudande att vara i bo på hotell i Göteborg. (Vi är inte så traditionsfasta att det alltid måste vara precis så som det varit alltid innan) Hur löser man midsommarlunchen då? Om man hade ätit det på t.ex. Lisebergs Wärdshus hade det kostat oss 230 kr/person. Totalt 920 kr för en midsommarlunch. Löjligt dyrt tycker jag. Dessutom är sill inte det mina barn gillar bäst. Ska de äta jordgubbar och rånkross för över 200 kr var?

Så då fick man tänka till lite och vi kom fram till en lösning som passade oss bra. Midsommarlunchen skulle intas på hotellet på vårt rum.

Därför införskaffades:
Matjesill 2 paket á 5 kr på ICA Toppen i Sösdala
Gräslök, gratis från trädgården
Nypotatis ca 10 kr (tror inte den var riktigt så dyr)
Gräddfil ca 9 kr
Jordgubbar 2 liter för 80 kr. Köpta utmed 24an.
Juice 24 kr på Coop på Avenyn i Göteborg.

Totalt pris för midsommarlunch för oss fyra: 133 kr. Det är nästan 790 kr billigare än att inta nästan samma mat på ett uteställe. De pengarna kan vi ha mycket roligare för.
Sösdala
Jordgubbar köpta utmed 24an av två jätte härliga tjejer.

Nypotatisen var förkokt hemma. Jag hade plockat ut ganska små potatisar.

Det fanns vattenkokare på rummet så vi la potatisen i kokande
vatten någon minut sen var de härligt varma och goda.
Sösdala, sill, gräslök, matjesill, juice

Sösdala, sill, gräslök, matjesill, juice