söndag 15 februari 2015

Ombrekaka med mango och passionsfruktsfromage

Man kan göra mycket roligt med karamellfärg och färgpasta. Igår blev det en Ombrekaka med mango och passionsfruktsfromage. Helt vanlig rulltårtesmet som färgades i 4 olika nyanser med hjälp av röd karamellfärg. Fromagen bestod av pulver och mjölk.

Ombrekaka, ombre, tårta, ombretårta, rolig tårta, alla hjärtans dag, solfjädertårta
 

Ombrekaka
3 ägg (gärna rumstempererade för då är det lättare att få upp volymen)
och 2 dl socker.
Vispa samman dem pösigt.
2 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver blandas i en skål.
Vänd ner mjölblandningen i smeten. (Om man vänder ner det behålls fluffigheten i smeten. Om man vispar ner det blir det inte lika fluffig men fortfarande god)
Tillsätt 0,5 dl mjölk.

Dela smeten i 4 olika skålar och färga med karamellfärg eller färgpasta. Färga ordentligt då den bleknar lite i ugnen.

Häll smeten i en 4 st små formar som man har smort med smör och strött ströbröd i.

Gräddas mitt i ugnen på 175 grader tills det luktar gott och inte är kladdig i mitten längre. (ca 7-8 min) Om man gör vanlig rulltårta som man brer ut på bakplåtspapper gräddar man den i ca 5 min i 200 gradig ugn.

Låt svalna.

Under tiden vispade jag ihop fromagepulvret med mjölken, delade upp det i en stor skål och två små. De två mindre färgade jag med lite blå karamellfärg. In i kylen där de fick stelna.

När allt var svalt och fromagen stelnat var det bara att varva sockerkaksbottnarna med fromagen, täcka den med lite neutralt färgad fromage och använda den färgade till dekoration.
Ombrekaka, ombre, tårta, ombretårta, rolig tårta, alla hjärtans dag, solfjädertårta

Ombrekaka, ombre, tårta, ombretårta, rolig tårta, alla hjärtans dag, solfjädertårta
 
Ombrekaka, ombre, tårta, ombretårta, rolig tårta, alla hjärtans dag, solfjädertårta