söndag 3 januari 2016

Stark korvsoppa

Det är kallt ute och blåser (-3,9 grader). Det riktigt sätter sig i märgen bara man är ute en liten sväng. Så till lunch idag blir det värmande soppa. Nu så här efter jul finns där en massa starka korvar kvar i kylen. Bland annat: Cajna salami, Baranjska Kobasica, Paprika salami och Het Chorizo.


Kryddstark korvsoppa
1 gul lök 3-4 potatisar
2 morötter
1 burk krossade tomater
ca 250 g kryddstark korv
ca 6 dl vatten
2 dl grädde
salt och peppar
persilja
några msk smör
  • Skala och finhacka löken. Skala potatis och morötter och skär dem i bitar.
  • Fräs löken på svag värme i smör i en kastrull. Häll i vatten. Låt alltsammans koka upp och lägg i potatis- och morotsbitar. Koka 10–15 minuter på svag värme tills grönsakerna är mjuka.
  • Skär korven i bitar och bryn dem i panna.
  • Lägg korv, krossade tomater och grädde i soppan. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt den koka upp.
  • Lägg i persiljan. Servera gärna med bröd till.

Värmande och gott. Nu är vi redo att ta nya tag. Det är dags att gå, ut så på med varma kläder.