tisdag 20 december 2016

Julgran i smördeg

Julgran i smördeg
1 paket smördeg (1 ark är 250 gram)
50 gram mandelmassa
Några droppar karamellfärg
Några droppar vatten
1 ägg
Lite pärlsocker
Lite florsocker
Några M&M som julgranskulor

Dela smördegsarket på mitten.
Bre ut den gröna mandelmassan på det ena arket.
Lägg det tomma smördegsarket ovanpå.
Skär ut till en gran.

Skär ut grenar.
(Jag valde att lämna en stam i mitten, men om man skär varannan gren längre in och turas om höger och vänster blir granen fylligare utan stam.) 


Snurra grenarna några varv.
Pensla med ägg och häll på lite pärlsocker.
Grädda i ugnen enligt anvisning på smörpaketets förpackning. 


Väl färdig kan man "snöa" över lite florsocker och dekorera med några M&M.
Nu kan man lätt bryta gren för gren och äta.