måndag 5 december 2016

Mjuka saffransrutor

Dessa små gyllene rutor hade min mamma bakat när vi firade farsdag. Ett gott och enkelt sätt att baka med saffran.
saffranskärleksmums, Mjuka saffransrutor,
Mjuka saffransrutor
Originalrecept: tidningenhembakat.se

Botten:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 påse saffran (0,5 gram)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 gram smält smör
1 dl mjölk

Glasyr:
50 gram smält smör
1 msk vanligsocker
4,5 dl florsocker
2-3 msk pressad citron

Garnering:
Kokor

Gör så här:
* Vispa ägg och socker pösigt.
* Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver i en skål.
* Sikta i mjölblandningen i ägg och sockersmeten. Varva med det smälta smöret och mjölken. Rör ner till en jämn smet.
* Häll smeten i en form med bakplåtspapper. (Formen ska vara ca 20 x 30 cm)
* Grädda i ca 20 minuter.
* Låt svalna
* Blanda alla ingredienserna till glasyren.
* Bred ut glasyren över kakan.
* Strö över kokos
* Dela till lagom stora rutor